30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KIRIKKALE'DE COŞKUYLA KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı, 101. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de törenlerle kutlandı.
Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Kırıkkale Belediyesinin çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalar Kırıkkale Valiliğinde Vali Mehmet Makas'ın tebrikleri kabulüyle devam etti.
Fevzi Çakmak Caddesinde düzenlenen geçit töreni ise; Valimiz Mehmet Makas, Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkan Vekilimiz Mutlu Erol Bakır halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından tören, geçit töreniyle sona erdi.
Kırıkkale Belediye Başkan Vekilimiz Mutlu Erol Bakır, vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlayarak “30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu çok önemli bayramı bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Kutlamalara çok sayıda Kırıkkalelinin yanı sıra il protokolü, askeri ve idari erkan katıldı.
Tarih: 30.08.2023 - Bu Haber 103 kişi tarafından okundu.