KIRIKKALE BELEDİYESİNDEN İŞÇİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN ZAM


Kırıkkale Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediyede çalışan kadrolu işçi personele ait 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye işçilerinin yevmiyelerine yüzde 90 oranında zam yapılarak en düşük işçi maaşı 17.750 TL tutarına yükseltildi.

 

Birlikte Çalışıyoruz

Düzenlenen imza törenine; Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır  ve Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan arasında imzalandı. Başkan Yardımcımız Mutlu Erol Bakır sözleşmenin her iki taraf için hayırlı olmasını diledi.

Başkan Yardımcımız Mutlu Erol Bakır "Yine güzel bir sözleşmemizi daha bitirdik ve imzaladık. Kırıkkale’miz için gece gündüz birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Kırıkkale’miz için elimizden geldiğince birlikte ve beraberce alın terimizi akıtmaya devam edeceğiz. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Önemli olan dua alabilmek, sorumluluklarımızın farkında olarak verilen işi en iyi şekilde yerine getirebilmektir. Arkadaşlarımız da bu sorumlulukla çalışmaktalar” ifadesini kullandı.

Yüzde 90 Zam Uyguladı

Kırıkkale Belediyesinde kadrolu işçi olarak çalışan personellere yönelik her yıl yapılan Toplu İş Sözleşmesi de yenilenmiş oldu. Yapılan görüşmeler sonucunda Kırıkkale Belediyesinde kadrolu işçi olarak çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 90 oranında zam uygulanarak 17.750 TL’ye yükseltildi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın da talimatlarıyla ilk defa bu yıl Temmuz ayında memurlara uygulanan enflasyon farkının da bir sonra ki ay işçi maaşlarına yansıtılmasına karar verildi. Ayrıca aile yardımı gibi üç sosyal hak kaleminde de artış uygulandı.



Tarih: 6.03.2023 - Bu Haber 913 kişi tarafından okundu.