KIRIKKALE BELEDİYESİNDEN SU SAYAÇLARI İÇİN ’DON’ UYARISI

Kırıkkale Belediyesi, havaların geceleri aşırı derecede soğuması, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte su sayaçlarının donabileceğini belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı.



Kırıkkale Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, soğuk havanın su sayaçlarına zarar verdiği, bu durumda soğuğa karşı herhangi bir yalıtımı olmayan su sayaçlarının belirli bir süre kullanılmadığında donduğuna dikkat çekildi. Açıkta bulunan su sayaçlarının koruyucu materyaller ile kaplanması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, donan su sayaçları ile borulara kesinlikle ateş veya sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiği vurgulandı.


Herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamak için su sayaçları ile tesisat borularının soğuktan mutlaka korunması gerektiği belirtilen açıklamada, "Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de soğuk havaların etkisi hissedilmeye başlandı. Özellikle geceleri aşırı derecede yaşanan soğuk, hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle açıkta bulunan su sayaçlarının donma tehlikesi altında kalmaktadır. Sayaçların ve su tesisatlarının donmaya karşı abonelerimiz tarafından korunması gerekmektedir" denildi.




Tarih: 3.01.2023 - Bu Haber 361 kişi tarafından okundu.