BİLİM İNSANLARI BELEDİYEMİZİ ZİYARET ETTİLER


Kırıkkale Üniversitesi ile Amerika Birleşik Devletleri Southern University and A&M College Üniversiteleri arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasınca Uluslararası Eğitim Merkezi Dekanı, aynı zamanda Louisiana Milletvekili Prof. Dr. Barbara West Carpenter ile beraberindeki heyet Belediyemizi ziyaret ettiler. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, bilim insanlarını Kırıkkale’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

İKİLİ İYİ NİYET ANLAŞMASI

Kırıkkale Üniversitesi ile Amerika Birleşik Devletleri Southern University and A&M College Üniversitesi arasında imzalanan ikili iyi niyet anlaşmasınca, bu üniversitenin öğretim üyeleri Kırıkkale’de ziyaret ve incelemelerde bulunuyorlar. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’yı da Southern University and A&M College (ABD)'da Uluslararası Eğitim Merkezi Dekanı, aynı zamanda Louisiana Milletvekili Prof. Dr. Barbara West Carpenter, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mehmet Başalan, Benjamin Pugh, Finans ve Yönetimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Osman Kandara, Southern University Türkiye Temsilcisi, Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mehtap Kandara beraberlerinde ki heyeti Belediye’de ağırladı. Öğrenci değişimi üzerine ikili ilişkiler, öğrencilerin çift diploma programlarına katılmalarını aktif hale getirmek için yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’yı, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan bilgi verdi.

TÜRKİYE’Yİ TANIMAKTAN MUTLUYUZ

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, ziyaret ile ilgili olarak “öğrencilerimizin bir şekilde kısa dönemde olsa öğrencilik yıllarında yurtdışı tecrübesi kazanmasını önemsiyorum. Aynı şekilde akademisyenlerimizin de. Kırıkkale  Üniversitemizde bütün dünyadan öğrenci ve bilim insanlarını misafir etmekten de son derece memnun oluyoruz. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bu tip programlarla birçok yönden kazanımlar edineceklerdir.”  Southern University and A&M College Uluslararası Eğitim Dekanı Prof. Dr. Barbara W. Carpenter ise ziyaret sayesinde Türkiye’yi tanıdıklarını ve çok sevdiklerini Kırıkkale’de de iyi dostluklar edindiklerini söyleyerek “Kırıkkale Üniversitemizde bulunan öğrenci ve akademisyenleri üniversitemize bekliyoruz. Üniversitemizde sadece sıcak dostlar, huzurlu bir eğitim ve çalışma ortamı onları bekliyor olacak” dedi. Rektör Karademir’e ve ekibine de teşekkür eden Prof. Carpenter, “En kısa zamanda BTÜ ekibini üniversitemizde görmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 



Tarih: 11.10.2022 - Bu Haber 502 kişi tarafından okundu.