GELECEK ONLARIN….

Kırıkkale’de Çocuklar Hafta Sonunu Dolu Dolu Geçirdi

Kırıkkale Belediyesi, çocuklara yönelik çalışmalar kapsamında Bilim Merkezinde Robotik Kodlama Atölyesinde geleceğin bilim adamlarını ağırladı.

Yoğun İlgi Topladı

Kırıkkale Belediyesi Hafta Sonuna Bilim Kat diyerek 7 – 15 yaş arası çocukları bu hafta sonu Bilim Merkezine davet etti. Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezince düzenlenen robotik kodlama eğitimine çocuklar büyük ilgi gösterdi. Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen Robotik Kodlama etkinliğinde çocuklara algoritma mantığı, analitik ve eleştirel düşünme becerilerini bir araya getirerek problem çözme yeteneğinin yanı sıra bilgisayarlarını programlama ve yaratıcılıklarını geliştirme için eğitimler verildi.

Geleceğin Dili Robotik Kodlama Atölyesi’nde 

Teknolojinin ve bilimin önemine vurgu yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Vizyon projelerimiz arasında göstermiş olduğumuz Bilim Merkezimiz de her gün dolu dolu geçiyor. Yoğun ilginin gördüğü yerlerden birisi de Robotik Kodlama Atölyemiz. Teknolojinin bu kadar gelişmiş olduğu bir dönemde çocuklarımıza da fırsat eşitliği sağlanabilmesi adına bu projeyi başlattık. Robotik Kodlama Atölyesi’nde hafta sonu çocuklarımız eğitim aldılar. Geleceğimizin emaneti olan çocuklarımıza sunacağımız her şeyin bizim için ayrı bir yeri var.” ifadelerini kullandı. 



Tarih: 23.10.2023 - Bu Haber 322 kişi tarafından okundu.