ÇOCUKLAR BARINAKTA HAYVANLAR İLE BULUŞTU

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri Belediyemiz  Hayvan Barınağı Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Renkli Görüntü Oluşturdular

Belediyemiz çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak amacıyla Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği kapsamında gün boyunca yüzlerce öğrenciyi ve öğretmenlerini ağırladı. Okullarında aldıkları ön bilgi ve pankartlarla barınağı gezen öğrenciler sokak hayvanlarını sevdiler, çocuklar en çok kendileri gibi küçük yavurulara ilgi gösterdiler. 

Güzel Görüntüler Ortaya Çıktı

Belediyemiz  Veterinerlik Müdürlüğünde görevli Amir İbrahim Sevil, barınağına ziyarete gelen çocukların farklı tecrübeler kazandığını, özellikle hayvan sevgisinin aşılandığını belirterek “Sokak hayvanlarımız bizlerin birer çocuğu gibi bu gün bizim çocuklarımızla okullarımızdan gelen öğrencilerimiz karşılaştı ve güzel görüntüler ortaya çıktı. Çocuklarımızın sevimli dostlarımıza karşı ilgileri ve sevgileri bizleri de çok mutlu etti” şeklinde konuştu. 

Çeşitli Bilgiler Verildi

Veterinerlik Amiri İbrahim Sevil “hayvan haklarıyla ilgili eğitimin küçük yaşlarda verilmesi gerekmekte. Gelen çocuklarımıza sokak hayvanlarımızın beslenmesi ile ilgili de bilgi verdik, onlara sokak hayvanlarımızın beslenmelerine yardımcı olacak mamalar taktim ettik” dedi. Öğrenciler’de ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek “Hayvanları çok seviyorum. Onları koruyup sevmeliyiz, bence her insanın evinde bir hayvan olması gerekir, Sokakta hayvan görünce elimde olan bir şeyi onlara vermeye çalışıyorum." diye konuştular. 

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü içerisinde Kırıkkale Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağını okul öğrencilerinin yanı sıra, Jandarma Komutanlığı ve AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları ziyaret etti. 




Tarih: 4.10.2021 - Bu Haber 1941 kişi tarafından okundu.