19 Mayıs Gezici Konseri
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları içerisinde Belediyemizin Mehteran Takımı, gezici aracımız ile hareket halinde tüm mahallelerimizde mini bir konserler düzenledi.
Evlerinin Balkonlarından Katıldılar
Koronavirüs nedeniyle tüm ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale’mizde de toplu alanlarda yapılan etkinlikler gerçekleştirilemiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik Bayramı kutlamalarını bu yıl evlerinde buruk bir şekilde gençlerin geçirmesini istemeyen Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’nın talimatıyla Belediyemiz Mehteran Takımımız gezici araç ile mahallerde mini konser düzenledi. Mehteran takımımızın mini konserine vatandaşlarımız evlerinin balkonlarından Türk Bayraklarını sallayarak katıldılar ve geceye güzel bir görüntü bırakmış oldular.
Yüzlerce Araçlık Konvoy Oluştu
Belediyemiz Mehteran Takımının gezici araç ile mahallerde konser verdiğinin sosyal medya hesaplarından duyurulması üzerine yüzlerce Kırıkkaleli vatandaşlarımız araçları ile mehteran takımımıza eşlik ederek coşkuya ortak oldular. Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı, Mehteran Takımının konser çıkışı yaptığı açıklamada, 101’yıl önce Samsun’da yakılan ateşin dillere destan bir zafer ile sonuçlandığını söyleyerek “Ecdadımızdan emanet aldığımız bu aziz vatanı aynı şuur ve sadakatle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Her yıl büyük coşkulu kutlamalara şahit olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençelere armağan ettiği bu günü gençlerimizin evlerinde buruk bir şekilde geçirmemeleri için Mehteran Takımımızın Mahallerde konser vermesini düşündük. İftar sonrası tüm mahallerimizi dolaşacak olan Mehtaran Takımımız Kırıkkaleli coşkulu ve farklı bir gece yaşamalarını sağlayacaklar. Tekrar bu topraklarda tarih yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kahraman isimsiz silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Tarih: 19.05.2020 - Bu Haber 2028 kişi tarafından okundu.