KIRIKKALE BELEDİYESİ İTFAİYESİ 2023 YILINDA BAŞARI HİKAYESİ YAZDI

Kırıkkale İtfaiyesi 2023 Yılında Başarı Hikayesi Yazdı

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz, 2023 yılı içerisinde 990 olaya müdahale etti.  Bu müdahalelerin içinde en yüksek oran 408 olay ile anız ve ot yangınları oldu.

 

Deprem Bölgesine İlk Ulaşan Ekipti

Profesyonel kadrosuyla vatandaşların gönlünde taht kuran itfaiye ekiplerimiz, aynı zamanda geçtiğimiz yıl içerisinde düzenledikleri eğitim çalışmalarıyla da örnek teşkil etti. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde aktif rol oynayan Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekiplerimiz deprem bölgesine ilk ulaşan ekipler arasında yer aldı. Deprem bölgesine ilk ulaşması nedeniyle enkaz altından onlarca canı çıkaran Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Ekipleri ayrıca deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan yardımların koordinesinde de yer aldı.

 

Faaliyetlerle Dolu Bir Yıl

Etkin ve başarılı çalışmalar yaparak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayan Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da yoğun mesai harcadı. İtfaiye teşkilatı tarafından son bir yıl içerisinde, toplam 990 adet olaya müdahale etti. Bunlar arasında 78 ev yangını, 13 iş yeri yangını, 45 araç yangını, 411 adet orman, arazi ve ot yangını ile 73 adet diğer yangınlara müdahale etti. Ayrıca 9 boğulma vakasında 4 vatandaşımızın hayatını kurtaran ekipler, ayrıca 45 trafik kazasında 35 vatandaşımızı da sıkıştıkları araçlardan yaralı olarak çıkardı. Yine Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri sevimli dostlarımızın yanında olmaya 2023 yılında da devam etti. 2023 yılında itfaiye ekipleri 172 hayvan kurtarma olayına müdahale etti.

 

Eğitimlere Devam Ediyor

Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı döneminde personel ve özellikle araç ve ekipman ile güçlendirilen Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgede en başarılı itfaiye ekibi olarak gösteriliyor. Kendi içerisinde de mesleki eğitim ve fiziki spor çalışmalarını da düzenli bir şekilde yapan Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi ayrıca Orta Anadolu Rafinesinin Kırıkkale’de bulunması nedeniyle rafineri etrafında ki tesisler ile kamu kurumlarında da eğitimlere devam etti. Bu kapsamda yıl boyunca yangınlara müdahale, söndürme, ilk yardım eğitimi, temel, arama kurtarma eğitimi, yüksekte çalışma eğitimi ve tünel yangınları eğitimleri verdi.

 

 

 

 



Tarih: 25.01.2024 - Bu Haber 245 kişi tarafından okundu.