GELECEK NESİLLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYORUZ

GELECEK NESİLLERE

ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYORUZ

Kırıkkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl eğitim-öğretim dönemi boyunca okullarda devam eden "Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" eğitim programlarının ilki bu sene Milli Eğitim Vakfı Orta Okulunda düzenlendi.

 

DAHA VERİMLİ OLACAK

Okulun konferans salonundaki programa Belediye Başkan Yardımcımız Halil Danacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün ilgili birim müdürleri, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcımız Halil Danacı, belediye olarak şehrin daha temiz daha yeşil bir görünüme kavuşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyerek “Sevgili çocuklar öncelikle sizlere Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’nın selamını getirdim. Sizlerin destekleriyle çalışmalarımız daha verimli hale gelecek” ifadesini kullandı.

 

DAHA TEMİZ ÇEVRE İÇİN

Başkan Yardımcımız Halil Danacı “Sizler saf ve temiz yüreklerinizle çevreyi kirleten birini uyarırsanız, emin olun bu bizim çalışmalarımızdan daha etkili olacaktır. Yarının Türkiye'sinin sahibi olan siz geçler, bu olaya sımsıkı sarılıp çevrenize örnek olursanız, Kırıkkale’miz çok daha temiz ve yeşil olacaktır." şeklinde konuştu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygül’de “Son yıllarda Belediyemizin okullarımızla iş birliği içinde tonlarca atık pil toplayarak geri dönüşüm faaliyetlerinin önemi çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Eğitimin her zaman yanında olan Belediyemize, Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

 

DÖNEM BOYUNCA DEVAM EDECEK

Konuşmaların ardından Belediyemizce hazırlanan “Doğa Yaz Şenliğinde” isimli hikaye kitabı öğrencilere dağıtıldı. Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü personelince de öğrencilere öğrencilere geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda sunum yapıldı. Düzenlenen plan doğrultusunda okullarda sıfır atık eğitimleri dönem boyunca sürecek.

 

 

 



Tarih: 19.12.2023 - Bu Haber 414 kişi tarafından okundu.