BELEDİYE ÇİRKİN GÖRÜNTÜYE NEDEN OLAN METRUK BİNALARI YIKIYOR

 

BELEDİYE ÇİRKİN GÖRÜNTÜYE NEDEN OLAN METRUK BİNALARI YIKIYOR

Kırıkkale Belediyesi şehir merkezinde çirkin görüntülere yol açan ve vatandaşların can, mal güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkım işlemlerini sürdürüyor.

Başkan Saygılı Önemle Takip Ediyor

Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’nın önem verdiği konular arasında bulunan metruk binaların yıkımları hızla devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar gerek belediyeye mülk sahiplerince yapılan müracaatlar gerekse belediyenin tespit ettiği ve kamu kurum kuruluşlarıyla mahalle muhtarları tarafından bildirilen metruk yapıların yıkım işlemlerine 2023 yılında da devam edildi.

Başkan Saygılı Büyük Mücadele Veriyoruz

Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı, şehirde bulunan metruk binaların yıkımı için büyük bir mücadele başlattıklarını söylerken, amaçlarının Kırıkkale’nin daha güzel, modern, sağlıklı ve yaşanabilir bir şekle getirmek olduğunu belirtti. Başkan Saygılı “Bir taraftan mülk sahiplerinin gönül rızası ile metruk yapıları yıkarken, mülk sahiplerine ulaşılmayan yada yıkımına rızası olmayan yapıların yıkılması içinde büyük mücadele veriyoruz. Yasal prosüdürleri tamamlanmayan yapıları bir bir yıkamıyoruz. Göreve geldiğimiz yıldan bu tarafa her yıl ortalama 40 – 50 arası metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yasal Prosedürleri Tamamlananlar Yıkılıyor

Kırıkkale Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde mülk sahipleri ve mahalle sakinlerinin metruk bina yıkım taleplerini değerlendirmeye alıyor. Belediye ekipleri, yasal prosedürlerin tamamlanması sonucunda da binaların yıkımını gerçekleştiriyor. Kırıkkale Belediyesi İmar Müdürlüğü Müdürlüğü ekiplerince çevre kirliliğine yol açan ve sahipleri tarafından kullanılmayan yapıların yıkımına 2023 yılında da devam ederek bu yıl da yasal prosedürleri tamamlanan 43 terk edilmiş yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Gerekli Güvenlik Önlemleri Alınarak Yıkım Gerçekleştiriliyor

Terk edilmiş olmaları nedeniyle zamanla yıkılma aşamasına gelerek mahalle sakinlerine tehlike oluşturan metruk yapılar aynı zamanda alkol ve madde bağımlılarının mesken tutması nedeniyle önemli bir güvenlik sorunu haline geliyor. Kırıkkale Belediyesi de bu yapıların yıkılması için hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İş makineleri ile güvenlik tedbirleri altında yapılan yıkım, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Vatandaşlar, metruk binanın yıkılmasıyla hem çirkin görüntünün ortadan kalktığını hem de mahallelerinin daha güvenli hale geldiğini ifade ediyor. 



Tarih: 11.12.2023 - Bu Haber 366 kişi tarafından okundu.