KIRIKKALE'DE GERİ DÖNÜŞÜM ATAĞI

KIRIKKALE’DE GERİ DÖNÜŞÜM ATAĞI 

Kırıkkale Belediyesi, şehrin hareketli noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezleri ve Ambalaj Atık Kutuları koydu. Belediye Başkanı Ahmet Önal, Mobil Atık Getirme üniteleri ile atıkları kaynağında ayrıştırdıklarını vurgulayarak “Bu sayede vatandaşlarımızın atıklarını getirerek geri dönüşüme kazandırmalarını sağlıyoruz” dedi.

 ATIKLAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Kırıkkale’de her yıl 400 ton atığı geri dönüşüme kazandırdıklarını vurgulayan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, hedeflerinin bu rakamı dahada yukarıları çıkarmak olduğunu vurguladı. Toplanan her geri dönüşüm malzemeleri sayesinde ağaçların kesilmekten kurtulduğunu söyleyen Önal, atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Kırıkkale’nin nüfus yoğunluğunun ve hareketli noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdiklerini vurgulayan belediye Başkanı Önal “atıkları türüne göre yerinde ayrıştırıp bu kutulara vatandaşlarımız atabilecekler. Belirli periyotlarda toplanacak olan atıklar, geri dönüşüme kazandırılacak”dedi.

 

“HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ”

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezleri ile gelecek nesillere sağlıklı bir çevre  bırakmayı hedeflediklerini belirterek “Bu aşamada, zararlı atıkların doğadan temizlenmesi ve yeniden üretime kazandırılabilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Atık Getirme Merkezimizin yanı sıra, mobil merkezlerimizi de halkımızın hizmetine sunduk. Tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstereceğine eminim” dedi.

 



Tarih: 25.06.2024 - Bu Haber 76 kişi tarafından okundu.